Tarieven

Wist u dat het niet altijd nodig is om een advocaat in te schakelen? Een jurist kan u tegen aantrekkelijke tarieven vrijwel altijd advies geven wanneer u dit nodig hebt en vaak zelfs procederen. In een aantal gevallen is het inschakelen van een advocaat verplicht, zoals bij een echtscheidingsprocedure. Een jurist kan echter meer zaken behandelen dan u denkt. Bij Guis Juridisch Advies gaan wij tot het uiterste om uw zaak niet tot een rechtszaak te laten komen en deze tot een goed einde te brengen. 

Het grote voordeel van het inschakelen van een jurist is dat de kosten over het algemeen beduidend lager zijn dan die van de meeste advocaten, terwijl zij hetzelfde advies kunnen geven. Daarnaast houden wij kantoor aan huis, wat het voor ons mogelijk maakt de tarieven laag te houden. Zo kunt u honderden euro’s besparen en krijgt u toch advies van hoge kwaliteit.

Maatwerk met gunstige tarieven

Tijdens het eerste gesprek zetten we alle feiten op een rij. Daarna bekijken we gezamenlijk de stappen die nodig zijn voor een goed vervolg.

Het honorarium is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden, de draagkracht van u als klant en het aantal uren die nodig zijn voor de case. Het gemiddelde tarief is €95,- per uur voor particulieren wanneer juridische hulp niet vergoed wordt, en €150,- per uur voor bedrijven, gemeenten en verzekeraars. Dit is inclusief 21% btw en exclusief aan derden te betalen kosten zoals bijvoorbeeld griffierecht- en deurwaarderskosten.

Voordat wij ons bezighouden met uw zaak, bespreken we de tarieven en laten wij u weten hoeveel uur wij denken nodig te hebben. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Vaststellingsovereenkomst nakijken/aanpassen

Zonder vergoeding van werkgever: 95 euro per uur. Van tevoren bespreken we de mogelijkheden.
Met vergoeding van werkgever geldt een hoger tarief.

Gratis juridische hulp bij ontslag

Veel werknemers weten helaas niet dat er bij een vaststellingsovereenkomst vaak een vergoeding voor juridische hulp wordt aangeboden door de werkgever.

Juridische hulp wordt vaak tot een maximum bedrag van 500 euro vergoed door de werkgever. Vaak zijn vaststellingsovereenkomsten geen grote zaken om nagekeken te worden, maar kunnen er wel grote resultaten geboekt worden. Wanneer u uw overeenkomst door ons laat nakijken en er staat geen vergoeding voor juridische hulp in, dan kunnen wij deze vergoeding vragen bij de werkgever die deze in de meeste gevallen ook toekent. In dit geval hoeft u zelf helemaal niets te betalen en is uw hulp gewoon gratis.

Rechtsbijstandverzekering

Ook met een rechtsbijstandsverzekering kunt u in de meeste gevallen bij ons terecht. Als uw verzekeraar het juist acht een procedure te starten waarbij een advocaat niet verplicht is, zoals bij arbeidsrecht vaak het geval is, kunt u ons inschakelen. U bent niet verplicht om de hulp aan te nemen van de eigen juristen van uw rechtsbijstandverzekeraar. Wettelijk mag de verzekeraar hulp van een externe jurist niet weigeren en u bent vrij om uw eigen jurist uit te kiezen. Dit heet VKR (Vrije Keuze Rechtshulpverlener). 

“Een advocaat is niet altijd nodig”

tarieven, aststellingsovereenkomst, transitievergoeding, juridisch advies


Nieuws van de rechtbank Gelderlandrechtspraak.nl

RSS-fout: A feed could not be found at `https://www.rechtspraak.nl/_layouts/15/feed.aspx?xsl=2&web=/RSS-feeds&page=d76b5824-1be2-4b74-b9c1-bece1eefc526&wp=f97050b4-1ed7-40b1-91c2-33937ef17b2a`; the status code is `403` and content-type is `text/html`